Smartphones tar över

En människa kan ha hela sitt liv i sin mobiltelefon, och en företagare har alla sina möten och kontakter ”på fickan”. På gott och ont förstås, men det är mycket praktiskt för företagaren. Egentligen behöver du bara ha ett enda verktyg eftersom smartphones har blivit så ”smarta”.

Digital konsumtion

Idag ska spel, dejtingsajter och tidningsmagasin m.m. vara fullt funktionella och attraktiva från din smartphone. De flesta som använder sociala media gör det via telefonen. De största spelbolagen utvecklar till och med gamla klassiska spel så att de fungerar online med en perfekt upplevelse.

Det är också extremt enkelt att shoppa och betala direkt i mobilen. På under en minut har du både klickat på produkten, betalat och fått bekräftelse. Majoriteten av svenskarna föredrar onlinebetalning framför kontanter och nu finns enkla betalsätt som Swish, Trustly med flera, och verifiering med BankID skapar säkerhet i affären.

Digitalisering i alla branscher

Den som inte kan anpassa sin målgruppskommunikation till mobiltelefonen och göra sin onlinenärvaro attraktiv kommer att tappa marknad. Idag har den traditionella nyhetstidningen minskat medan vi lägger alltmer pengar på bredbands- och mobilkommunikation. Det har blivit enkelt att läsa nyheter online. Materiella saker tappar betydelse och framtidens böjbara smartphone knackar redan på dörren med ännu fler möjligheter.