Så får du ditt drömkontor eller gamingrum

Ett snyggt hemmakontor kan vara både ett fantastiskt kul projekt, och ett sätt att få mer gjort hemma. Programmera, göra spel, skriva, designa – oavsett aktivitet är det viktigt att trivas. Det spelar ingen roll om det rör hobbies eller jobb. Här är några enkla förslag på vad du kan ha i åtanke när du ska ta första steget att bygga ditt eget hemmakontor.

Beställ hem nödvändigheter

Alla kontor mår bra av lite grundläggande utrustning. Ett ergonomiskt och skyddande skrivbordsunderlägg är en bra start. Skrivbord slits enkelt ut och något så enkelt som skrivbordsunderlägg kan göra under. Ha både motiv, design och material i åtanke. För många är ett enkelt och billigt vitt tillräckligt, medan andra vill ha en lite lyxigare och kanske personligare prägel. På Office Depot hittar du i princip allt som behövs för ett vanligt skrivbord och kontor till förmånliga priser: pennor, lim, pärmar, papper, anteckningsböcker och mycket mer.

Fortsätt med att sätta din personliga prägel

Fördelen med ett hemmakontor är att det inte finns någon chef eller några bordsgrannar som kan klaga på din setup. Eller någon kan säkert klaga, men det är hur som helst inget du behöver ta hänsyn till. Ska kontoret främst användas för jobb kan det dock vara en bra idé att hålla det förhållandevis professionellt. Kanske är det bäst att lämna ut spelkonsolerna och barskåpet till något annat rum. Ska kontoret vara något för avkoppling och hobbies kan du i stället ge dig själv fria tyglar.

Lite “lyx” kan dock vara på sin plats. Du kan köpa en lite finare kaffemaskin som du specifikt använder när du ska arbeta. Det ger dig lite incitament att gå till ditt hemmakontor. Andra sätt att belöna dig själv är ett minikylskåp fullproppat med läsk eller gärna mer hälsosamma alternativ. Allt som kan förbättra trivsel och inspirera är bra investeringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *