Satsa på CRM för fler kunder

När du driver ett it-företag är bland det svåraste att hitta och sedan behålla kunderna. För att bygga upp en god och långsiktigt kundrelation är det klokt att använda ett CRM-system. Det underlättar kundservice, hjälper dig med marknadsföringen och ger dig fler kunder och klienter.

Testa CRM

CRM står för Customer Relationship Management, alltså att vårda relationer till kunderna. På grund av digitalisering råder det hård konkurrens i många branscher, och it-branschen är definitivt en av dem. Genom att använda ett genomtänkt CRM-system från lime-technologies.se kommer du på ett enkelt sätt att både vårda kundrelationerna, marknadsföra din produkter smartare och även internt jobba mer effektivt. Det handlar om att använda system som hjälper både inåt och utåt och som samlar data på bästa sätt. Gå in på lime-technologies.se och låt dem hjälpa er som företag att behålla kunderna och samtidigt enklare hitta nya. De kommer att ge er en personlig lösning utifrån ert företag och ser till att alla system integreras med varandra.

Fördelarna med CRM

Det finns egentligen bara fördelar med CRM. Ni kommer att spara mycket tid. Låt oss säga att du har ett kundmöte. Du skriver in det i din kalender. Eftersom allt är integrerat kan du på samma ställe komma åt tidigare mejlkonversationer, data över köp och annan fakta som är viktig. Dina medarbetare kommer också åt samma data. Så även om det var en annan person som hade kontakt med kunden sist, så har du ändå tillgång till allt som du behöver för att serva kunden på bästa sätt. Det underlättar också internt på it-företaget, så att ni kan arbeta mer effektivt. Ni håller på med ett projekt. När en person är klar med sin del kan du omgående se det och ta över. Mindre mejl, telefonsamtal och sms.

Kundvård för it-företag

Det finns primärt två anledningar att satsa på kundvård. För att enklare växa som företag och för att behålla viktiga kunder. Eftersom konkurrensen inom data och it är stor är det ofta smartare att verkligen vårda de klienter som ni redan har, än att hela tiden behöva marknadsföra er för att hitta nya. Det tar mer tid, kostar mer pengar och det är svårt att växa som företag om kunderna inte återkommer. När ni tar hjälp av lime-technologies.se kommer ni också lättare att kunna marknadsföra er mot era befintliga kunder. Ni ser vad de köper, när de köper något och kan enkelt analysera kunden. Då kan ni även förutse vad kunden kan behöva i nästa steg och erbjuda det. Genom att lösa problem i förväg kommer kunderna att känna ett än större förtroende för er.

Kunder vill idag också bli personligt bemötta. Det är vanligt att både privatpersoner och företag omedvetet letar efter företag som de gillar och som de sedan håller fast vid. Det underlättar att kunna anlita samma it-företag till olika problem. Ni vet vilka system och program som de använder, helst bättre än kunden, och det kommer kunden att spara in en massa tid på. Med CRM kommer ni än lättare att kunna ge personlig service och bygga långsiktiga kundrelationer.

Posted in Okategoriserade