Därför ska ditt IT-företag satsa på digital marknadsföring

Den digitala utvecklingen har gått väldigt fort och har förändrat hela samhället. Människors sätt att handla, söka information och interagera har förändrats. Om du inte syns på nätet finns du inte och därför behöver digital marknadsföring vara en del av företagets marknadsstrategi för att kunna överleva. För att ditt IT-företag ska ha en bra digital närvaro kan det vara en bra idé att ta hjälp. Att anlita Klingit kan vara en bra idé eftersom de erbjuder skalbara lösningar som passar alla typer av företag. Klingit kan vara behjälpliga med grafisk design, webbdesign, branding och varumärkesprofilering, UX-design och social media marketing. En stor fördel med Klingit är att du får mycket resultat för pengarna.

Digital marknadsföring är kostnadseffektivt

Att ha en digital närvaro är numer grunden för att kunna synas. Över 90 procent av Sveriges befolkning använder nätet dagligen och digitaliseringen har ställt helt nya krav på företag samtidigt som de öppnar upp för nya möjligheter. Att marknadsföra ditt IT-företag digitalt istället för i traditionella medier som exempelvis radio och TV är oftast billigare. Du kan med rätt verktyg enkelt marknadsföra företaget genom sociala medier, sökmotoroptimering, e-postutskick och sökmotormarknadsföring. Men det ena behöver inte utesluta det andra och du kan kombinera traditionell marknadsföring med digital marknadsföring. En annan fördel med digital marknadsföring är att den är mer mätbar. Det är lättare att övervaka och utvärdera digitala marknadsföringskampanjer. Du kan även analysera resultaten och optimera kommande marknadsföring.

Interagera med dina kunder

När du finns på nätet kan du nå målgruppen på ett enklare sätt. Dina kunder befinner sig förmodligen ofta online och att kunna interagera med kunden vid rätt tidpunkt kan vara avgörande. Om en kund befinner sig i en köpprocess och du kan bistå med rätt information som denne eftersöker kan du få en återkommande kund. Marknadsföring handlar inte enbart om försäljning utan även att bygga relationer med kunderna. När du interagerar med en kund i exempelvis sociala medier kan du utveckla dina produkter eller tjänster genom att få värdefull information direkt från kunden. I ett kommentarsfält kan du exempelvis fråga om en sak och får svar direkt.

Posted in Okategoriserade