Begagnade dataprodukter är bättre för miljön

Miljön är hårt ansatt och för att vända trenden som just nu är negativ är det viktigt att alla bidrar. Genom att se över bland annat konsumtionen går det att göra mycket. Människors konsumtion av diverse saker står nämligen för en väldigt stor del av världens negativa påverkan på klimatet. För att minska din miljöpåverkan är det en bra idé att köpa begagnat. Ett tips är att köpa teknik från mresell.se som renoverar och säljer Apple-produkter. Genom att köpa teknikprodukter från mresell.se är du med och bygger en mer hållbar framtid och dessutom får du produkterna till ett lägre pris än om du köper helt nytt.

Välj begagnade IT- och dataprodukter

Det är viktigt för miljön att produkter används hela livslängden. Olika varor påverkar miljön på olika sätt under dess livscykel. Det är slöseri med resurser att slänga eller kassera fullt fungerande saker eftersom miljön påverkas i sådan hög grad av att nya saker produceras. Många byter ut sina teknikprodukter för att det kommer nya modeller och inte för att de är utslitna. Att då sälja dem vidare så att någon annan kan fortsätta använda dem är viktigt. Produkter som du köper är på inget sätt sämre än nya, speciellt om du köper dem från mresell.se. Där får du 12 månaders garanti och 14 dagars fri retur på alla köpta produkter. Produkterna från mresell.se är även kontrollerade av Appleproffs.

Ha digitala möten med teknikprodukter

Något annat som du kan göra för miljön med hjälp av dataprodukter är att ha fler digitala möten. Det är bättre för miljön att undvika tjänsteresor. Möten via webb, telefon eller video fungerar i många fall lika bra som ett fysiskt möte. När du använder dina data- och teknikprodukter är det även bättre för miljön om du använder miljömärkt el.

Posted in Okategoriserade